WIOSNA CENOWA w WARZYWACH
Ceny warzyw importowanych wróciły do akceptowalnego poziomu, co eksperci Rynku Hurtowego Bronisze określają jako stabilizację. Tę stabilizację przyspieszył w ostatniej dekadzie lutego zmniejszony popyt oraz dostawy warzyw z krajów Beneluxu, a także poprawa warunków pogodowych w całej Europie.
Cena polskich warzyw z ubiegłorocznej produkcji takich jak: cebula, kapusta czy marchew nadal oscyluje wokół 1/2 ceny z końca lutego 2016 r. Cebula w ofercie hurtowej kosztuje od 35 groszy do 60 groszy za kg (worki po 15 kg) Kapusta biała, w tej samej cenie, 30-60 groszy za kg (worki po 20 kg). Marchew jest w cenie od 60 groszy do 80 groszy za kg (worki po 10 kg). Warto podkreślić, że tegoroczne ceny na warzywa pochodzące z ubiegłorocznej produkcji są bardzo atrakcyjne dla konsumentów, mniej powodów do zadowolenia mają producenci.
WIECEJ o cenach nowalijek z importu i pochodzacych z produkcji krajowej: http://www.bronisze.com.pl/pl/aktualnosci/496/im-cieplej-tym-taniej